witam wszystkich
laboratorium 14.04.2010 23:38
Witam, pozwólcie, że się przedstawię:
Krzysztof Sielicki, jestem dziennikarzem, zajmowałem się różnymi dziedzinami żurnalistyki: politycznymi newsami jak i poważną publicystyką kulturalną - a przede wszystkim teatrem, w którym tkwię od bardzo dawna - ostatnio byłem kierownikiem literackim Teatru Polskiego Radia. Pamiętam rozmowy z Konradem Swinarskim, Tadeuszem Kantorem i Jerzym Grotowskim. Ale też zawsze interesował mnie teatr nowy - do dziś pojawiam się na festiwalach młodych grup.
Powiem krótko, że przewędrowałem przez wszystkie media (najmniej sympatycznie wspominam telewizję). Ostatnie lata spędziłem zaś w radiu. A gdzie pracowałem w prasie "papierowej" (innej nie było)?: w miesięcznikach "Scena" i "Teatr", w pierwszym newsowym tygodniku "Spotkania", współpracowałem z gazetami codziennymi i pismami naukowymi. Współorganizowałem rozmaite festiwale teatralne w Polsce i dalej, pisałem i wydawałem większe publikacje, poznałem mnóstwo fascynujących ludzi. I po co to wszytko tu do Was piszę?
Mam nadzieję, że z Waszą pomocą będą pojawiać się kolejne - coraz ciekawsze - wydania "Workshopu". Marek Miller zaproponował mi bowiem sprawowanie opieki nad Waszym pismem. Perspektywy w niedalekiej już przyszłości rysują się bardzo obiecująco, a na razie spróbujmy w miarę szybko wypełnić lukę, jaka pojawiła się po poprzednim wydaniu.
Zapraszam do rozmów o tekstach, do pisania PRZEDE WSZYSTKIM, do podrzucania ciekawych tematów (sam mam ich wiele do zaproponowania). Z góry dziękuję za pomoc - bo jestem nowy w Laboratorium - i zapraszam na pierwsze spotkanie w czwartek 15 kwietnia (będę od południa) -
Krzysztof Sielicki
Brak wątkow w tym temacie